Sayfalar

4 Mart 2017 Cumartesi

Organik ve Rahat Bebek Giysileri

Herkese merhabalar.

Organik hayata dair bilgilendirici makalelerimize devam ederken, organik ürünleri nasıl bulmanız ya da seçmeniz konusunda da sizlere yardım etmek istiyorum. Dikkat etmeniz gereken noktalar nelerdir, neden organik ürün kullanmalısınız hepsini anlatacağım. Bu yazımda organik ve rahat bebek giysilerinden bahsedeceğim. Normal tekstil sanayisinde üretilen bir çok giysi malesef kimyasal barındırıyor. Çünkü bu ürünlerin işlenme aşamasında, üstlerine vurulan şekil ve boyalarda, makinelerin üstünden gelen kimyasala varana kadar bir çok sağlığı tehdit eden durum bulunmaktadır.

organik bebek giysileri

Organik olarak alacağınız ve kullanacağınız giysilerin sağlığınıza hiç bir zararı yoktur. Bu giysiler hem ortopedik olmaktadır hem de bebeklerinizin giysilerden sıkılmasını engellemektedir. Sizlere öncelikle giysi alma konusunda bazı tüyolar vereceğim. Daha sonra da organik elbisenin faydalarından bahsedeceğim.

Dikkat edilmesi gereken unsurlar:

1) Benim siz ilk tavsiyem şudur ki, boyun kısmından çıt çıtlı elbiseleri tercih etmenizdir. Çünkü bebeğiniz daraldığında o kısımdan genişletebilirsiniz ve bebeğiniz rahatlar.

2) Mutlaka pamuklu giysiler alın. Çünkü bebeğinizin derisinin rahat nefes alabileceği en önemli giysiler pamuklu olan giysilerdir. Ayrıca elbisenin dikişli kısmına dikkat edin ki, çok kabarık olunca bebeği tahriş edebiliyor.

3) Bebeğin battaniye veya örtülerinin de alırken kumaşının tüylü olmamasına dikkat ediniz. Çünkü o tüyleri yutabilir ve size bir sıkıntı doğurabilir.

4) Bebeğinize giysi alırken pamuklu, ipek vb. organik elementlerden oluşmuş elbiseleri tercih edin. Bu giysiler tahriş yapmaz, vücuda nefes aldırır ve bebeğinizi çok rahatlatır.

Şimdide gelelim diğer bir konu. O da şu ki; organik giysinin vücudumuza faydaları. Gerçekten bir çok faydası bulunuyor. Hepsini burada saymak pek mümkün değil ama ben önemli olanları buradan sizinle paylaşacağım.

Organik giysilerin faydaları:

1) Öncelikle yenidoğan bebekler için söylemek gerekirse; bebeğinizin cildi yeteri kadar yağ üretmez. Bu yağlar derinin rahatlamasını sağlar. İşte bu yüzden bebeklerinizin derisi kırılgan ve naziktir. Bu nedenle kesinlikle organik giysi tercih edin. Böylelikle bebeğiniz tahriş olmaz ve vücudu rahatlıkla hava alabilir.

2) Organik giysiler cildin metobolizmasını aktive eder. Bebeğinizin cildi sağlam ve güçlü oldukça iç hastalıklarına karşı direnci de artacaktır. Vücudun bağışıklık sistemine olumlu yönde katkı sağlayacaktır.

3) Yapay ve kimyasal ürünlerde boya, alkol ve bunların dışında kimyasallar bulunabilir. Bunlarda bebeğinizin temas yoluyla kanına ve dokularına ulaşmasına neden olabilir. Bu nedenle organik ürünleri tercih etmelisiniz. Çünkü organik ürünlerde bu tehlikelerin hiçbiri kesinlikle bulunmaz.

Umarım bebeğiniz ve siz daha organik ve bitkisel bir hayata başlarsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder